Kaloba – kvapky na prechladnutie, kašeľ, hlieny a infekcie horných dýchacích ciest

Kvapky Kaloba sú rastlinného pôvodu a sú voľnopredajné. Predstavujú prvú pomoc pri prechladnutí a infekciách horných dýchacích ciest, a to už od prvých príznakov nastupujúcej nádchy. Obrovským plusom kvapiek je to, že sa môžu užívať už od prvého roku života, je teda určený pre deti, dospelých i seniorov.

Zloženie a účinné látky kvapiek Kaloba

Kvapky Kaloba majú rastlinný základ, ich gro tvorí extrakt z koreňa pelargónie sidonskej (Pelargonium sidoides), muškátu pochádzajúceho z južnej Afriky.

Príroda nám odpradávna ponúka svoje sily na vyliečenie rôznych druhov ochorení, no málokto ich však vie využiť. Vďaka dlhoročným skúsenostiam domorodcov z južnej Afriky sa prírodná sila muškátu dostala aj k nám. Domorodci už odnepamäti využívajú pelargóniový koreň na liečenie pľúcnych ochorení. Na základe vedeckých analýz sa zistil jej účinok na kašeľ, bolesti hrdla a akútne ochorenia dýchacích ciest. Štúdie potvrdili aj antibakteriálny a imunostimulačný účinok extraktu, čo znamená, že užívanie kvapiek Kaloba vás nielen vylieči, ale navyše podporí vašu imunitu.

Liečivo je teda extraktom z koreňa Pelargonium sidoides (10 g roztoku obsahuje 8 g extraktu)

Extrakčnou látkou je 11% etanol, ďalšie látky sú glycerol 85% a čistená voda.

Vzhľad a veľkosť balenia kvapiek Kaloba

Kaloba majú formu roztoku hnedej farby a prekvapia vás známou chuťou švédskych kvapiek. Liek je určený na perorálne podávanie.

Na trh sú uvedené dve veľkosti balenia – 20 a 50 ml. Roztok je umiestnený v sklenenej liekovke, ktorá vám umožní presné dávkovanie po kvapkách.

Ako užívať kvapky Kaloba

Pred užívaním lieku si dôkladne prečítajte priloženú písomnú informáciu a pri dávkovaní sa riaďte podľa nej, či podľa pokynov lekára alebo lekárnika.

Dávkovanie závisí od vekovej skupiny užívateľa. Vo všeobecnosti je dávkovanie nasledovné:

Dospelí a deti nad 12 rokov užívajú 30 kvapiek trikrát denne.

Deti vo veku 6 – 12 rokov užívajú 20 kvapiek trikrát denne.

Deti vo veku od 1 – 5 rokov užívajú 10 kvapiek trikrát denne.

Tehotné a dojčiace ženy by liek užívať nemali kvôli nedostatočnému množstvu skúseností s podávaním lieku v tomto stave.

Liek užívajte ráno, na obed a večer s malým množstvom tekutiny. Liekovku držte pri dávkovaní kolmo, jemne poklopkávajte po dne, čo urýchli proces dávkovania.

Liek neprestávajte užívať ihneď po odznení príznakov, v užívaní pokračujte ešte niekoľko dní, predídete tak recidíve. 

Maximálna doba užívanie kvapiek je tri týždne. 

Ak zabudnem užiť liek

V prípade, že zabudnete užiť Kalobu, pokračujte nasledujúcou dávkou. Hoci neboli zistené príznaky predávkovania,  v žiadnom prípade dávku neduplikujte.

Účinky a indikácie

1. Prechladnutie, kašeľ a úľava od bolesti: spolu s prechladnutím prichádza aj kašeľ, bolesť a škriabanie v hrdle. Na to všetko vám postupne pomôže Kaloba, ktorú môžete začať užívať už pri prvých príznakoch nachladnutia, a to už od prvého roku života dieťaťa. Kaloba vám postupne uľaví od bolesti i od kašľu.

2. Rozpúšťanie hlienov – sprievodným znakom prechladnutia je aj tvoriaci sa hlien, ktorý Kaloba účinne rozpúšťa a umožňuje jeho postupné vykašliavanie.  Priechodnosť hornej časti dýchacích ciest sa tak zlepší a vám sa bude dýchať oveľa lepšie.

3. Podpora imunity – vedecké štúdie dokázali okrem bakteriálneho aj imunostimulačný účinok koreňových extraktov z juhoafrickej pelargónie čo znamená podporu vašej imunity. Liek má rýchly účinok, takže skorým užívaním lieku už pri prvých príznakoch zvyšujete šancu na posilnenie imunity a skoršie uzdravenie.

Neodporúča sa prerušiť užívanie ihneď po odstúpení príznakov, naopak, je potrebné užívať Kalobu ešte pár dní potom. Príznaky choroby sa vám tak ľahko môžu vrátiť späť.

Neužívajte Kalobu, ak:

– ste alergický na extrakt z koreňa pelargónie alebo na ktorúkoľvek zložku lieku

– ak ste tehotná alebo dojčiaca matka

– ak má vaše dieťa menej ako 1 rok

– ak trpíte vážnym ochorením pečene alebo obličiek

– ak máte zvýšené riziko krvácania a pri antikoagulačných liekoch

– ak máte pretrvávajúcu zvýšenú teplotu, krvavý hlien, dušnosť ihneď sa poraďte s lekárom

Možné vedľajšie účinky

Tak, ako pri iných liekoch, aj pri tomto lieku sa môžu vo výnimočných prípadoch prejaviť nasledovné vedľajšie účinky:

Menej časté: bolesti brucha, pálenie záhy, vracanie, hnačka

Zriedkavé: mierne krvácanie z nosa a ďasien, alergické prejavy (vyrážka, svrbenie kože, žihľavka)

Tieto reakcie sa môžu vyskytnúť už pri prvom podaní lieku Kaloba.

Veľmi zriedkavo: alergické reakcie spojené s opuchom tváre, zníženie tlaku krvi, dušnosť

Spomínané vedľajšie príznaky sa vyskytujú zriedkakedy, avšak pri zistení akéhokoľvek vedľajšieho účinku prestaňte liek užívať a nahláste to svojmu lekárovi či lekárnikovi.

Ako uchovávať kvapky Kaloba

Liek uchovávajte v pôvodnom obale mimo dosahu detí pri teplote do 30°C. Keďže sa Kaloba radí medzi prírodný produkt, po dlhšom čase je bežné mierne zakalenie, ktoré nemá žiadne vplyv na účinky lieku.

Liek neužívajte po uplynutí doby šiestich mesiacov od otvorenia liekovky.

Liek neužívajte po exspiračnej dobe. Takýto liek nevylievajte do odpadových vôd, zneškodnite ho ekologicky a jednoducho – zaneste ho do lekárne, kde ho zadarmo zlikvidujú za vás. Myslite na svoje zdravie aj na prírodu.

Výrobca a pôvod lieku

Výrobcom thto unikátneho lieku je nemecká spoločnosť Dr. Willmar Schwabe GmbH & Co. KG, ktorá  má na trhu už dlhoročnú tradíciu.

Dostupnosť lieku Kaloba

Keďže Kaloba patrí medzi liečivá, jej dostupnosť je obmedzená iba  na lekárne. V sieťach lekární, kamenných i internetových, je dobre dostupná. Vzhľadom na dávkovanie sa odporúča výhodnejšie väčšie balenie Kaloby, ktoré sa cenovo oplatí v internetovej lekárni. Objednávka lieku Kaloba cez internet je pohodlnou a výhodnou možnosťou, pri ktorej máte svoj liek doma už do 24 hodín. Lekárne navyše poskytujú dopravné zdarma, väčšinou nad sumu 10€.

Postup pri objednávke cez internet

– vyberiete si veľkosť balenia Kaloba a počet balení

– vyplníte svoje osobné údaje vrátane adresy doručenia zásielky

– zadáte spôsob úhrady a doručenia

– potvrdenie objednávky, prípadne platba a tovar

 Skúsenosti zákazníkov a hodnotenie lieku Kaloba

Skúsenosti sú veľmi pozitívne vzhľadom na širokú vekovú škálu užívateľov a možnosti užívania lieku deťmi od jedného roku života. Kaloba má rýchly nástup účinku, prináša rýchlu úľavu od prechladenia a bolesti a navyše podporuje vašu imunitu. Kaloba je obľúbená aj vďaka svojej príjemnej chuti pripomínajúcej švédske kvapky.